Popüler Estetik Uygulamaları

BOTOX 

Kırışıklık tedavisinde son yılların güncel ve etkili yöntemlerinden biridir. Tecrübeli ellerde yan etkisi yok denecek kadar az ve uygulaması kolay olan bu yöntemin tek dezavantajı etkisinin 6–8 ay kadar olmasıdır. Bu nedenle etkinin devamı için çoklu seanslara ihtiyaç vardır. Alın bölgesi, göz çevresi, dudak etrafı ve boyun bölgesi kırışıklıkları, botox uygulamalarıyla kansız ve acısız şekilde giderilebilmektedir. Kaş kaldırma, burun ucu kaldırma ve kaşlara çeşitli şekiller verebilmek mümkündür. Botox, birçok insanın yaşadığı aşırı terleme (hiperhidroz) probleminin tedavisinde de oldukça etkili bir yöntemdir. Özellikle koltuk altı, avuç içi, ayaklar ve diğer vücut bölgeleri terlemelerinin tedavisinde yüksek başarı oranlarıyla uygulanmaktadır.

DOLGU

Kırışıklık tedavisinde yine oldukça etkili olan yöntemlerden biridir. Yaklaşık 15 dakika süren ağrısız ve ameliyat gerektirmeyen dolgu uygulamalarıyla; alın bölgesi, göz çevresi ve dudak çevresi kırışıklıkları tek seansla 1–2 yıl süreyle giderilebilmektedir. Dolgu ayrıca yüz bölgesindeki doğumsal veya edinsel oluşmuş deformitelerin, çukurcukların, yarıkların tedavisinde de başarılı sonuçlar alınabilmektedir.İnce dudaklı, avurtları çökük, elmacık kemiği belirsiz olan kişilerin, tek seansta artık daha dolgun dudaklara, daha belirgin yanaklara kavuşmasını da sağlayabilmektedir.

KİMYASAL PEELİNG

Birtakım özel solüsyonlar kullanarak özellikle yüz bölgesindeki lekelerin, sivilce izlerinin, yara izlerinin yok edilmesinde etkili bir yöntemdir. İşlem süresi yaklaşık 5 dakika olup işlem esnasında hafif yanma ve kızarıklık dışında hiçbir yan etkiye neden olmamaktadır. Kimyasal peelinglerle uygulanan işlem sonrası kızarıklık ve deri soyulması minimum olup
1–2 hafta içerisinde bu şikayetler tamamen kaybolmaktadır.Tek bir seans kimyasal peeling uygulamasından 1–2 hafta sonra hasta; cilt lekelerinin, sivilce ve yara izlerinin azaldığını, deri gözeneklerinin sıkılaştığını ve cilt parlaklığının arttığını hissedecek, cildinin yeniden nefes aldığını fark edecektir. 

LAZERLER
Fraksiyonel Lazer
Lazerler, keşfiyle beraber tıpta da uygulama alanları bulmuş, özellikle dermatoloji alanında devrim niteliğinde başarılı sonuçlara imza atmıştır. En güncel lazerlerden olan fraksiyonel lazerler cilt problemlerinde hastalarımıza yeni alternatif imkanlar sağlamıştır. Fraksiyonel lazer uygulamaları; sivilce skarları, yara izleri, güneş ve doğum lekeleri, kırışıklık ve sarkmalarda, doğum çatlaklarında başarı oranları yüksek sonuçlar vermektedir. Lazer ışınları bir taraftan direkt etkiyle ciltteki izleri, lekeleri yok ederken diğer taraftan deriye elastikiyetini ve sıkılaşmasını sağlayan kollajen maddesinin uyarımını arttırarak daha pürüzsüz daha sıkı bir cildin oluşmasına katkıda bulunur. Uygulanacak birkaç dakikalık işlem ve birkaç seansın sonunda ciltteki yüksek seviyedeki değişiklikler fark edilebilir.

ND Yag Lazer
Bu lazerler Universal Hastaneler Grubu’nda hem epilasyon hem de bacak varisleri ve kılcal damar genişlemesi tedavileri için başarıyla uygulanmaktadır. Cihazda bulunan soğutma sistemini ve uygulama öncesi gereken durumlarda lokal anestezi yöntemini kullanarak hem epilasyon hem de kılcal damar tedavileri, çok kısa sürede ağrısız şekilde başarıyla gerçekleştirilebilmektedir.

LİPOLİZ
Bölgesel zayıflamada kullanılan etkin bir yöntemdir. İçeriğinde yağ hücrelerini parçalayıcı, yakıcı fosfatidil kolin, karnitin ve kan dolaşımını artırıcı vitamin kompleksleri bulunan özel karışımlar 15 dakikalık ağrısız bir işlemle yağ fazlalığı olan bölgelere enjekte edilerek uygulanır. Haftada bir kez olmak üzere ortalama 8–10 seans uygulamadan sonra bu işlemle 3–4 beden incelebilmek mümkündür. Hiçbir yan etkisi olmayan günlük yaşamda herhangi bir kısıtlama yapmadan bu yöntemle 2–3 ay içerisinde oldukça tatmin edici sonuçlar alınabilmektedir.

MEZOTERAPİ
Gerek erkek tipi saç dökülmeleri(androgenetik alopesi) gerekse her yaş tipi ve cinste görülebilen diffüz saç dökülmelerinde (semptomatik alopesi) başarılı sonuçlar verebilen bir yöntemdir. Bu işlem, erkek tipi saç dökülmelerinde FDA tarafından onaylı Minoxidil ve Finasterid ilaçlarına ilaveten saç kökünü besleyen, ölmekte olan saç kökü hücrelerine yeniden hayat veren vitamin kompleksleri ve aminoasitlerden oluşan özel kokteyllerin saç köklerine enjekte edilmesine dayanır. Ayrıca bu yöntemle yüz bölgesindeki kırışıklıkların tedavisinde de özel hazırlanmış karışımlar, kokteyller kullanarak başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir.

P.R.P UYGULAMASI
P.R.P yöntemi, “platelet rich plasma” teriminin kısaltılmış şeklidir ve bu adından da anlaşılacağı gibi trombositlerden zengin plazma sıvısıdır. Bu sıvı hastanın kendi kanı alınarak özel bir kit ve santrifüj aleti yardımıyla elde edilen trombositten zengin plasma ufak bir enjeksiyona çekilerek uygulama yapılması istenen cildin içine verilir. Bu sıvıda hücre yenileyici, onarıcı birçok biyolojik madde olup bunların deri içine zerk edilmesiyle derideki kırışıklıklar, sarkmalar, gözaltı morluk ve şişlikleri, yara izleri, akne skarları, saç dökülmesi gibi pek çok cilt probleminin üstesinden gelinebilmektedir. İkişer hafta arayla ortalama 15 dakikalık 3 uygulamadan sonra 1.ayın sonunda ciltteki değişiklikler fark edilebilir. Son uygulamadan sonraki her yıl,  senede bir uygulamayla ulaşılan maksimum etkinin devamı sağlanmaktadır.

SAÇ EKİMİ(FUE)
Dermatoloji bölümlerimizde, tüm dünyada sıkça ve güncel bir yöntem olarak kullanılan FUE ( foliculare unit transplantation) yöntemiyle son derece başarılı saç ekimleri yapılabilmektedir. Bu işlemle ense bölgesindeki kıl kökleri özel bir motorlu robot yardımıyla alınarak saçı dökülmüş boş alanlara ekim yapılır. İşlem için hastanın konforu bozulmadan, alıcı alanda iz bırakmadan ve hastaya acı vermeden oldukça fazla sayıda kıl kökü grefti alabilmek mümkündür. Saç ekimi sadece erkeklerle sınırlı değildir. Kadınlarda da görülebilen kellik probleminde bu yöntemle oldukça başarılı sonuçlar alınabilmektedir. Travma, yanık, ameliyat gibi nedenlerle oluşmuş skatris zeminindeki saç kayıpları da FUE yöntemiyle başarıyla tedavi edilebilmektedir. Saç dışında sakal, bıyık, kaş ekimleri de tıpkı saç ekimi gibi yüksek başarı oranlarıyla gerçekleştirilmektedir.

SKLEROTERAPİ
Skleroterapi, özel hazırlanmış solüsyon veya köpüğün özel şırıngalarla varisli damara zerk edilerek varislerin yok edilmesi işlemidir. Bu yöntemle birkaç seanslık skleroterapi işlemiyle ameliyata gerek kalmadan varisler tedavi edilebilir.

Leave a Comment