Magnetik Navigation Koroner Anjiografi

Türkiye’ye getirdiğimiz bu yeni teknoloji ile kalp damarlarının yapısından dolayı anjioplasti-stent uygulanamayan hastalara, bu sistemle müdahale edilip stent konula biliniyor. Ayrıca bu teknoloji ile çok sayıda hasta ameliyatsız olarak tedavi edilmiş olacaktır. Dünya rardiyoloji kongrelerinde yapılan anjiografilerin görüntüleri referans olarak kullanılmaktadır.

Magnetik Navigasyon Sistemi çağ açan, yeni klinik uygulamaların yapılabilmesine olanak verecek şekilde dizayn edilmiştir. Hastanın iki yanına yerleştirilmiş iki mıknatıs yardımıyla, doktorlar kateter ve kılavuz telle, kalbin karmaşık damar ve boşlukları içerisinde yönlendirilebilmektedir. Bu metot işlem süresini önemli derecede kısaltabilmektedir.

Stereotaxis Niobe Sisteminin bilgisayarlar ile kontrol edilen iki mıknatısı 0,1 Tesla gücünde bir manyetik alan oluşturarak kateterlerin kalbin içinde her yönde hareket ettirilebilmesine olanak sağlamaktadır.

Bu sistem zor ve zaman alıcı konvansiyonel (klasik) kateter manüplasyonlarını gereksiz hale getirmektedir. Stereotaxis Cardiodrive kateter ilerletme sistemi ile bütün kateter navigasyon (yönlendirme) işleri kontrol odasındaki bir joystick ile uygulanabilmektedir.

Bu sistem ile özellikle radyofrekans kateter ablasyon işlemlerinde kateterin stabil (sabit) kalması sağlanarak radyo dalgası enerjisi tam olarak istenilen bölgeye uygulanabilir. Böylece işlem başarısı artar.

Leave a Comment